Blog banner MSTR over AI oplossingen voor bedrijven

AI oplossingen voor jouw bedrijf

AI oplossingen voor jouw bedrijf

AI oplossingen voor jouw bedrijf

Technologie evolueert razendsnel. Het is dan ook cruciaal voor bedrijven om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Generative AI is met kop en schouders een van de meest besproken technologische ontwikkelingen van de laatste jaren. Echter, als je op zoek bent naar manieren om als bedrijf in te spelen op deze trend, kan het lastig zijn om te weten waar je moet beginnen. In deze blog bespreken we specifieke oplossingen die jouw bedrijf efficiënter maken en echt impact kunnen maken op je huidige werkprocessen.

Wat is generative AI en hoe kan het jouw bedrijf naar het volgende niveau tillen?

Generative AI is een vorm van kunstmatige intelligentie die in staat is om nieuwe content te creëren, zoals tekst, afbeeldingen, video's en zelfs code. Dit biedt enorme kansen in bedrijfsprocessen door taken te automatiseren, kwaliteit te verbeteren en innovatie te stimuleren.

Praktische toepassingen van generative AI

Er zijn talloze manieren waarop generative AI kan worden toegepast in een bedrijfsomgeving. De meest simpele en voor de hand liggende oplossingen zijn AI schrijftools zoals ChatGPT of Hyperwrite. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken voor AI productomschrijvingen voor e-commerce of AI vacatureteksten. Daarnaast gebruiken wij zelf Claude 3, ook uiterst geschikt voor dit soort taken. Bekijk deze link naar extra tools die veel gebruikt worden door bedrijven.

De use cases die wij bij MSTR veel tegenkomen worden in de visual hieronder verder uitgelegd:


use cases generative AI by MSTR

Waarom een AI-expert onmisbaar is voor effectieve AI-implementatie

Bij veel van onze klanten zien we dat ze getalenteerde developers in huis hebben. Echter, het ontwikkelen van AI-oplossingen vereist een unieke benadering, die significant verschilt van conventionele ontwikkelingsmethoden zoals bijvoorbeeld front-end ontwikkeling met JavaScript. AI-ontwikkeling leunt meer richting datascience en vereist specifieke expertise.

Vier cruciale elementen spelen een belangrijke rol in de creatie van jouw AI-oplossing:

1. Large Language Models (LLM): De opkomst van generatieve AI brengt uitdagingen met zich mee, zoals het effectief communiceren met Large Language Models zoals GPT-4 of GPT-3.5. Deze interactie, ook bekend als prompt engineering, is een specialistisch vakgebied dat aanzienlijke oefening en expertise vereist.

2. Datakwaliteit: De data die je gebruikt, en in het bijzonder de kwaliteit ervan, zijn essentieel voor betrouwbare resultaten van je AI-oplossing. De integratie van zowel interne als openbare databronnen met technieken zoals Retrieval Augmented Generation (RAG) verbetert significant de effectiviteit van je AI-oplossing.

3. Dataveiligheid: Binnen de ontwikkeling van AI oplossingen is prioriteit nummer 1 in veel gevallen de veiligheid van je data. Het is belangrijk om bewust om te gaan met data die gedeeld wordt met AI-tools om bedrijfs- en klantgegevens te beschermen. Maatwerkoplossingen op platforms zoals Microsoft Azure bieden meer controle en veiligheid, vooral voor sectorspecifieke toepassingen. 

4. Modulair Ontwerp: Dit betekent dat je de oplossing zo ontwerpt dat deze gemakkelijk kan worden aangepast aan nieuwe en slimmere modellen. Door modulair te bouwen, zorg je ervoor dat je AI-oplossing flexibel en schaalbaar is, waardoor je kunt profiteren van de nieuwste ontwikkelingen (bijvoorbeeld nieuwe LLM's) in de snel veranderende wereld van AI.

Wil je weten hoe AI jouw bedrijf kan transformeren? Neem contact op met een van onze AI-experts. We zijn er om je te ondersteunen bij het ontdekken en benutten van de kracht van AI, afgestemd op de specifieke behoeften van jouw onderneming.

Tom Koopman

Co-founder

MSTR generative AI specialist
MSTR generative AI specialist

Op zoek naar een AI specialist?

Op zoek naar een AI specialist?

Op zoek naar een AI specialist?

Plan een gesprek en ontdek hoe MSTR je bedrijf kan transformeren.

Plan een gesprek en ontdek hoe MSTR je bedrijf kan transformeren.

Plan een gesprek en ontdek hoe MSTR je bedrijf kan transformeren.

© 2024 Innovation Factory B.V.

admin@mstr.nl
KVK: 90710215
BTW: NL865423775B01

© 2024 Innovation Factory B.V.