Blog banner MSTR over Prompt Engineering

Het belang van prompt engineering

Het belang van prompt engineering

Het belang van prompt engineering

In de wereld van generative AI is prompt engineering een essentiële vaardigheid. Het is de kunst van het formuleren van de juiste vragen en instructies om de beste resultaten uit AI-systemen te halen. Of je nu generative AI gebruikt voor het schrijven van teksten, het samenvatten van informatie of het beantwoorden van vragen, prompt engineering is de sleutel tot succes.

Hoe werkt prompt engineering?

Bij het gebruik van generative AI-oplossingen is de input die je geeft van cruciaal belang. De kwaliteit en duidelijkheid van je prompts bepalen in grote mate de kwaliteit van de output die je ontvangt. Prompt engineering is toepasbaar op een breed scala aan AI-oplossingen. Of je nu AI gebruikt voor het schrijven van teksten, het herschrijven van content met AI of het genereren van verslagen met AI, met de juiste prompts kun je de resultaten optimaliseren. Duidelijke en gestructureerde prompts helpen de AI om je bedoelingen beter te begrijpen en relevantere resultaten te leveren. Hierbij komt het CRAFTE-principe goed van pas.

CRAFTE-principe van prompt engineering

CRAFTE staat voor Context, Register, Acting Role, Format, Task en Example. Door deze elementen in je prompts te verwerken, geef je de AI waardevolle informatie om mee te werken.


CRAFTE prompting techniek voor Generative AI


  • Context: Verstrek details, scope en relevante informatie zodat de AI begrijpt wat je probeert te bereiken.

  • Register: Bepaal de toon en stijl van de communicatie. Moet de AI formeel of informeel zijn?

  • Acting Role: Definieer de rol van de AI in het gesprek. Is het een expert, een assistent of iets anders?

  • Format: Specificeer de gewenste outputvorm, zoals een lijst, een samenvatting of een volledig artikel.

  • Task: Omschrijf duidelijk de exacte taak die je wilt dat de AI uitvoert, zoals het schrijven van een tekst of het beantwoorden van een vraag.

  • Example: Geef voorbeelden mee in de prompt bijvoorbeeld van de gewenste output

Dit is een voorbeeld hoe het CRAFTE principe eruit kan zien in de praktijk:


CRAFTE prompting techniek voorbeeld Generative AI

Best practices voor prompt engineering

Om je prompt engineering vaardigheden te verbeteren zou je kunnen kijken naar voorbeelden van goede prompts. Bekijk bijvoorbeeld deze prompt die je helpt om een prompt te maken. Daarnaast is het belangrijk om je prompts aan te passen aan specifieke use cases. Voor het schrijven van een AI-tekst zijn andere prompts nodig dan voor het samenvatten van een verslag. Experimenteer met verschillende prompts en verfijn ze op basis van de resultaten die je krijgt.

Example prompting

Een krachtige techniek in prompt engineering is example prompting. Hierbij stuur je veel voorbeelden mee in je prompt, zodat de AI een beter begrip krijgt van wat je verwacht. Dit is vooral nuttig bij complexe taken of wanneer je een specifieke toon of schrijfstijl wilt nabootsen.

Prompt engineering als onmisbare vaardigheid

Prompt engineering is een onmisbare vaardigheid voor iedereen die met generative AI werkt. Door het toepassen van het CRAFTE-principe, best practices en example prompting, kun je de communicatie met generative AI-systemen verbeteren en de resultaten naar een hoger niveau tillen. Of je nu een ervaren generative AI-gebruiker bent of net begint, investeren in prompt engineering loont. Dus, de volgende keer dat je een AI-oplossing gebruikt, denk dan goed na over je prompts en ontdek het volledige potentieel van generative AI.

Author Tom Koopman
Tom Koopman

Co-founder

MSTR generative AI specialist
MSTR generative AI specialist

Op zoek naar een AI specialist?

Op zoek naar een AI specialist?

Op zoek naar een AI specialist?

Plan een gesprek en ontdek hoe MSTR je bedrijf kan transformeren.

Plan een gesprek en ontdek hoe MSTR je bedrijf kan transformeren.

Plan een gesprek en ontdek hoe MSTR je bedrijf kan transformeren.

© 2024 Innovation Factory B.V.

admin@mstr.nl
KVK: 90710215
BTW: NL865423775B01

© 2024 Innovation Factory B.V.